Mer ljus för mindre watt

LED belysning

POAX Elinstallationer har i samarbete med Elektroskandia utrustat delar av norra Europas största underhållsdepå för tåg med ny utomhusbelysning.

Vid Hagalunds Depå i Solna passerar dagligen ungefär 100 tåg för att få service och underhåll.
– Verksamheten är igång dygnet runt alla veckans dagar och här arbetar cirka 450 anställda med framför allt skötsel och reparation av fjärrtåg

Jernhusen ser hela tiden över anläggningen, bygger om och förbättrar och i år var det dags att se över utomhusbelysningen. Gatu- och parkeringsbelysningen på området hade gjort sitt och livslängden var slut samtidigt som de ville gå över till LED-belysning.

Motion street 49W

Jernhusen har ramavtal med POAX Elinstallationer och de kontaktades för att komma med ett förslag.
Vi har hela tiden olika projekt med Jernhusen när det gäller uppgraderingar av Hagalunds Depå. Vi fick i uppdrag att titta på ny utomhusbelysning. Man ville ha något liknande utseendemässigt som de gamla armaturerna men LED.

Strålkastare T180N monterade i mast.

Totalt blev det ett 70-tal armaturer som monterades under våren och sommaren. Motion Street som gatubelysning, Motion Area som områdesbelysning och ett par strålkastare T180N, som monterades högst uppe i en mast på 20 meters höjd. De två befintliga strålkastarna på 800W byttes mot LED-varianter som är på 180W, så bara detta innebar en stor energibesparing.

Läs mer om LED installationen på
Cebebelysning.se
Volt.elektroskandia.se
Elektroskandia Industri

Vid frågor kring belysning och hur man kan spara energi med LED, vänligen kontakta oss på POAX Elinstallationer.
08-570 192 90