Installation av laddbox till din elbil på Värmdö

Det är möjligt att ladda många elbilar direkt i ett vanligt eluttag men fördelarna med att installera en laddbox är flera. Du laddar din elbil snabbare då du drar fram minst 16 ampere jämfört med 10-13 ampere i ett vanligt eluttag.

En laddbox med hög effekt kommer att ladda din elbil eller hybrid snabbare. Alla bilar kan laddas med minst 3,7kW vilket motsvarar en laddbox som matas med 1-fas 16A. Denna kan ladda ca 2 mil/timme. Har du en laddbox på 22kW kan du ladda upp till 10 mil/timme i din elbil.

Vid användning av flera laddboxar kan man med lastbalansering förhindra att huvudskringarna löser genom att det aldrig kan bli för högt effektuttag.

Med en korrekt installerad laddbox får du en snabb och säker laddning av din elbil.

Det finns en uppsjö av laddboxar till elbilar och en del med smarta funktioner där du med smartphone eller läsplatta, kan övervaka att laddningen fungerar som den ska, schemalägga laddning till vissa tidpunkter på dygnet när elen är billigare. Med dessa smarta laddboxar kan du följa din laddhistorik och få en full kontroll över hur mycket el du förbrukat när du laddar din elbil.

Här kan du läsa mer om Tesla Wall Connector

Kontakta oss på POAX för en offert för att göra ditt elbilsinnehav än mer bekvämt och kostnadseffektivt.

Du får bidrag för hälften av kostnaderna för själva laddstationen, material och arbetskostnaden för att installera laddstationen. Man kan som mest få 10 000 kronor i bidrag per fastighet. Du kan läsa mer om ladda hemma stödet på naturvårdsverkets hemsida.

Sök bidrag via Naturvårdsverkets e-tjänst

Ring eller maila för offert idag för installation av din nya laddbox.

08-570 192 90